ناهار سازمانی کارکنان
اگر شما کارمند هستید ، وعده ناهار را چگونه سپری می کنید؟ آیا در اداره یا شرکت ناهار سازمانی داده می شود یا خودتان از منزل ناهار به همراه خود به اداره می برید؟
امروزه در بیشتر شرکتهای بزرگ دنیا به تنظیم لیست غذای هفتگی برای کارکنان به عنوان نوعی برتری تجاری نگاه میکنند. بسیاری از این شرکتها دریافتهاند که روشهای قدیمی و سختگیرانه و جلوگیری از معاشرت کارکنان در محل کار به بهرهوری بیشتر آنها کمکی نمیکند. در مقابل، وقت ناهار سازمانی به عنوان فرصتی برای هم افزایی و با هم بودن است و ارائه غذای شرکتی و ایجاد فرصت برای معاشرت اعضای یک شرکت یا گروه تجاری باعث بهاشتراکگذاری ایدهها و بحث و گفتگوی سازنده درباره امور کاری میشود.
همین امر سبب شده تا شرکتهای معروف دنیا همچون گوگل، فیسبوک، توییتر و اوبر تامین غذای کارکنان شرکت خود را بر عهده بگیرند. در بعضی از این شرکتها مانند فیسبوک برای کارکنان رستوران و کافه ساخته شده است. برخی دیگر هم مثل توییتر علاوه بر صبحانه و ناهار در هر طبقه برای کارکنان میانوعدههایی مهیا کردهاند.
ارائه غذا و میان وعده در شرکتها و سازمانها به تقویت روحیه آنها هم کمک میکند.
کارمندان و کارکنانی که برای ناهار دور هم جمع میشوند، علاوه بر معاشرت و هماندیشی، حس ارزشمند بودن میکنند. علاوه بر این، نتایج تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که نسل جدید کمتر از نسل گذشته از خانه با خود غذا به سر کار میبرد. حدود ۹درصد از افراد این نسل به چنین کاری علاقه نشان دادهاند. همچنین ۷۳درصد از نسل جدید و ۶۸درصد از نسل گذشته حداقل ۲ مرتبه در هفته در محل کار غذا سفارش میدهند.
در نتیجه، تهیه غذای کارکنان شرکت هم در وقت و هزینههای کارکنان صرفهجویی میکند و هم به روشهای مختلف بازدهی سرمایه شرکت را افزایش میدهد؛ یک بازی برد- برد برای همه!
پیش از آنکه بخواهید برنامه ناهار شرکت را تنظیم کنید یا برای آن برنامهریزی کنید، باید یک نکته مهم را بدانید. برنامههای ناهار هفتگی و ترویج سبک غذایی سالم در شرکت داوطلبانه است. شاید همه کارکنان به این برنامه غذایی ملحق نشوند یا حتی به آن علاقهای نشان ندهند. بنابراین، بهتر است پیش از شروع به برنامهریزی، نظر کارکنان درباره لیست غذای هفتگی شرکت را جویا شوید. این کار به شما کمک میکند تا درباره نوع غذاها هم بهتر تصمیم بگیرید. در نظرسنجی از کارکنان باید چند نکته مهم را درنظر بگیرید:
- شما باید بدانید که از نظر کارکنان یک برنامه غذایی سالم چه ویژگیهایی دارد. آیا آنها به دنبال یک روتین غذایی سالم هستند یا برنامههای خاصتری مانند سلامتی قلب یا کاهش وزن دارند؟
- کارکنان خود و سلایق غذایی آنها را بشناسید.
- واحد سلامت برنامه علمی متناسب با کارکنان ارائه دهند و بر حسن اجرای آن نظارت کند.
شرکتهایی که میخواهند یک برنامه هفتگی غذا تنظیم کنند، باید بر رژیمهای غذایی سالم تمرکز کنند و از اثر تغذیه خوب بر عملکرد کارمندان آگاه باشند. در تهیه لیست غذا برای شرکت باید به این نکات توجه کنید:
- ناهار و میانوعدهها شامل مقادیر فراوانی از سبزیجات، میوهها، غلات کامل و مواد پروتئینی باشند. بهتر است که مواد پروتئینی از نوع گیاهی باشد.
- به جای چربیهای اشباعشده، غذاهایی با چربیهای سالم انتخاب کنید.
- غذاهای فرآوری شده را کمتر در برنامه هفتگی غذای شرکت بگنجانید.
- غذاها و میانوعدههایی با نمک یا قند کمتر انتخاب کنید.
- حتما نوشیدنیهای سالم مثل آب یا نوشیدنیهایی با قند کمتر را در کنار غذا سرو کنید.
- برای کارکنان با شرایط خاص مثل دیابت یا بیماریهای قلبی هم برنامه داشته باشید.